Telefon: 608 819 840

E-mail: spolek.jasmina@seznam.cz

NÁVŠTĚVY JSOU MOŽNÉ POUZE PO DOMLUVĚ!

číslo účtu: 2200585065 / 2010 (FIO transparentní účet)

sídlo: Vančurova 1276, Litvínov (zde se kočky nenachází!)

doručovací adresa: Zuzana Homolková, Koldům 1580, Litvínov

IČ: 028 76 281

zápis v rejstříku: spisová zn. L 9117 vedená u Krajského soudu v Ústí nad Labem

kočky

20 komentářů

1. Dobrý den. Nevím jestli můžete přijmout další kočičky ale dělají mi starosti kočky z Obrnického nádraží jsou zubožené a neustále tam vodám nova koťata.. Lide je tam občas krmí ale to podle me nestaci. Nějakou bych si dáma vzala a postarala se o ni ale mám už jednu kocicku a ta nesnese ani svůj ocásek 😀 . kočky se schovávají v jedné z nádražních budov vedle příchodu k nástupišti. Byla bych rada kdyby jim konečně někdo pomohl ale jsou už zdivočelé tak nevím ale některé z nich patří paní která se o ně opravdu stará.

2. Dobrý den. Nevím jestli muzete přijmout ještě další kocicky ale dělají mi opravdu velké starosti kočky z Obrnického nádraží jsou zubožené a vídám tam stále nová koťata. Schovávají se v jedné z nádražních budov vedle příchodu k nástupišti. Lide je tam občas krmí ale byla bych ráda kdyby jim už někdo pomohl. Jsou už zdivočelé na novy domov by si asi nezvykli. Par z nich patři paní která se o ně opravdu stara a ma je na noc doma.

• Dobrý den,
      děkujeme Vám, že pomáháte :). Momentálně můžeme nabídnout pouze kastraci, aby se kočky na místě nemnožily. Bohužel máme STOP stav a bereme jen vážné případy. Navíc jak píšete kočky jsou plaché. Nemáme momentálně místo, kam je dát samostatně a pobyt v bytě s více kočkami by je akorát silně stresoval…. Pokud by byla paní ochotna udělat nějakou sbírku na kastrace, velice bychom to ocenili, jelikož vše hradíme ze svého či od drobných dárců a peněz tak není nikdy nazbyt.

Za Spolek
      Hanka B.

3. Dobrý den, děvčata…. Prosim o podporu v boji proti hajzlovi sousedovi, který mi zmrzačil vzduchovkou Sněženku…Kontakt na vás mám od Zdenky Šímove…
    Ivana Studierová z Březiny u Brna

4. Dobrý deň,

chcem Vám poďakovať za krásne papierové blahoželanie, ktoré som zakúpila včera na umiestňovacej výstave na Toulcovom dvore. Napadlo ma, či nemáte nejaký e-shop, kde by sa dali takéto hezké, ručne vyrábané prianíčka kupovať? Myslím, že záujem by o ne bol.

Prajem Vám všetko dobré.

Vanda Molnárová

• Dobrý den,
      jsme rády, že se Vám líbí :-). E-shop zatím nemáme. Přáníčka bychom do budoucna chtěli nabízet v našich aukcích, které pořádáme přes naše facebookové stránky. O krámku jsme také již uvažovali, možná ho časem uděláme a budeme zde nabízet i tato přáníčka.

Za Spolek
      Hanka B.

5. Dobrý den,
    Pročetl jsem zdejší příspěvky a musím říct, že nechápu zachranovani koček, které jsou vážně nemocné. Povazuji za humanejsi variantu je uspat a věnovat pozornost těm s reálnou budoucností. Znatelně by vám to snížilo vydaje, které by se daly efektivně využít pro kočky perspektivní. Možná si to neuvědomujete, ale nejsem přesvědčen, že je správné cpát kočky tunou léků a prodlužovat jim tak uměle život. Troufám si říct, než zachranovani je to spíše týrání. Toť můj názor. Chápu, že ženy, které si pravděpodobně na kočkách ukaji své mateřské pudy nebudou uvažovat racionálně a vaše propaganda tomu i nasvědčuje. Přesto bych vzhledem k neustalemu knourani pro nedostatek fin. zdrojů , zapojil do organizace člověka s nadhledem, který by vám pomohl objektivně posoudit perspektivu jednotlivych chovanců a efektivnější využití peněz. V opačném případě vám to velmi reálně přeroste přes hlavu….dávám svůj názor pouze k úvaze a téměř s jistotou vím, že se dockam odporu a napadení verbálního pro nelidskost. Přes to pevně věřím, že můj názor aspoň uvážíte jako další úhel pohledu.
    Pěkný den
    František

6. Vážený pane Františku. Děkuji Vám za Váš názor. Veřte mi, že všechny případy posuzujeme individuálně, a pokud máme pocit, že kočičce není pomoci, trápit jí nenecháme. Ovšem nikdo z nás není veterinární lékař, takže v tomto ohledu se také musíme spoléhat na informace od našich veterinářů. Zajímalo by mě, které kočičky máte namysli, které bychom podle Vás raději měly nechat uspat? Richarda s rýmou? Dorku s kýlou? Ozzánka s nezhoubnými nádory, který je ale jinak v pohodě a může žít klidně dalších x let? Nebo hluchého Soptíka? Třínohé Lampičku s Kikinkou? Také by mě zajímalo, jaké kočky máte namysli s tou „reálnou budoucností“. Neměla bych raději nechávat uspávat i černé kočky, které moc lidí nechce? Nebo mourovaté, protože těch je velmi mnoho? A nechat naživu jen pěkné, dlouhosrsté, tříbarevné, zrzavé nebo jinak pěkně zbarvené? Samozřejmě pouze v případě, že budou naprosto zdravé a ani nezakašlou. Aby se mi depozit neplnil a kočky pěkně odcházely do nových domovů? Ano, pak by mě to stálo opravdu minimum peněz, nemusela bych si sama odtrhávat od huby, prosit jiné lidi o pomoc. Ale mohla bych se na sebe pak podívat do zrcadla? Na to Vám rovnou odpovím. Ne, nemohla. Nikdo mi nedal právo rozhodovat o tom, která kočka má dostat šanci na život a která ne. Ač toto rozhodnutí bohužel musím činnit velmi často, je to něco, co se mi absolutně příčí. A pokud bych si měla nechat radit, koho mám zabít a koho nechat žít, určitě by jste to nebyl Vy, koho bych požádala o radu. Možná jsem jen bláznivá ženská ukájející si na kočkách své mateřské pudy, ale je za mnou vidět taky spousta dobře odvedené práce. Za Vámi taky? A nebo jen sedíte u kompu a kecáte jiným lidem do práce? A nebo necháváte uspat všechno, co má tu smůlu a přejde Vám přes cestu? Možná by bylo fajn nechávat uspávat a nebo alespoň kastrovat některé lidské jedince, to by se pak světu ohromně ulevilo 🙂 Ještě jednou Vám děkuji za názor, a taktéž přeji hezký den, Zuzana Homolková, předsedkyně Spolku Jasmína.

• Toho pána bych nechala uspat hned,jakmile by se octnul u lékaře a otravoval tam s chřipkou! No není to škoda plýtvat na takové lidi prostředky zdravotních pojišt’oven? Ráda bych mu tento vzkaz předala !! A Vám přeji hodně úspěchů-a s tím ukájením pudů-lepší takhle,než být bezcitný kretén..

Michaela

7. Dobrý den, včera (30.10.) jsme našli v Mostě u muzea zrzavobílé kotě. Cca stáří 5 měsíců, čistotné, mazlivé a socializované. Pokud jste ho někdo ztratil kontaktujte nás prosím přes Spolek Jasmína. Děkujeme.

8. Paní Homolková,
    mluvila jsem po telefonu pravděpodobně s Vámi o mém ztraceném mourovatém kocourkovi 29.12. v lokalitě u Delvity v Litvínově. Vzala jsem si ho z psího útulku od pana Horského v červenci 2016, kdy mu byly asi dva, nebo 2,5 měsíce.. Teď z něj byl už velice pěkný kocour, ještě nevykastrovaný, k tomu jsem se chystala, až bude starší. Panu Horskému jsem to také volala, říkal, že kocouři jsou tuláci a že se ještě může vrátit, ale já už tomu nevěřím.
    Protože doma mám 3 roky starého britského kocoura Viskas a byl na společnost druhé kočky zvyklý a teď ho neustále hledá a mňouká, tak bych mu chtěla pořídit jinou kočičku.
    Tomu předešlému by odpovídal asi ten od paní Křivánkové, ale nevím, zda je ještě k nabídnutí.
    Pak mě ještě zajímá Kikina, anebo koťátko Balíček.
    Samozřejmě bych se přišla podívat a pak bych se po domluvě s vámi rozhodla.
    S pozdravem Vlasta Šlégrová, Litvínov Chudeřín. Telefon 776 221 319

9. Paní Homolková,
    po opětovné prohlídce nabídky vašich koček a jejich příběhů, jsem se rozhodla, že bych si vzala
    již staršího kocourka Kaspiena, Šlégrová

10. Dobrý den,chtěla bych vám touto cestou moc poděkovat,za přijetí kocourka Čárka,kterého srazilo auto.Moc vám děkuji a určitě na váš útulek nezapomenu.

11. DOBRÝ DEN nezlobte se ale v neděli 31.7. nám vypadla z okna ( mou vinou nezavřela jsem okno) naše milovaná kočička želvovinová (má nevšední zbarvení) Terezka, všude jsme ji hledali v neděli jsme ji hledali od 5hod do 16hod nepřetržitě. Dnes jsem ji byla opět hledat. Jsem z Mostu ul. K.J.Erbena u Krymu a chtěla bych Vás moc poprosit zda by jste mi poradili kam jít ? kde se Terezka může ukrývat, prohledali jsme celé okolí les i kolem všech domů, park sklep benzinu už nevíme kam jít , každý říká že se vrátí ale tomu nevěříme jelikož bydlíme v panelovém domě ve 3 patře ..jsme zoufalí máme ještě 2 kočičky a ty v noci pláčou a přes den občas ale jsou neklidní stále ji hledají jedna z nich mi přestala baštit… asi stesk… prosíme Vás pokud by se taková kočička našla budu velice ráda za informaci máme ji adoptovanou 2 roky a je jí něco lehce přes 2 roky je kastrovaná a má vytetovanou značku v oušku…je neuvěřitelně přítulná, hravá, a i když je z našich kočiček nejmladší tak je neuvěřitelně pečovatelská .omlouvám se že Vám takto píši ale zkoušíme vše, oznámení u veterináře , vylepování oznámení i s fotem, sdílení na FB už nevíme jak dál… já nemůžu spát i když mám po noční bojím se že ji pod okny propásnu. Prosím pomožte
    Děkuji A. Juríková

• Dobrý den,
      to je nám moc líto, že se kočička ztratila. Vůbec se nezlobíme, od toho tu jsme abychom se snažili pomoci i v takových případech. Bohužel ale neumíme poradit, kde kočičku hledat. Může se potulovat někde v blízkosti, ale taky mohla sběhnout. Mohla být zraněná, pád ze 3 patra není sranda, a teď je někde zalezlá. Určitě jste udělali dobře s letáčky a sdílením. Hledání také určitě nevzdávejte,vytrvejte….. Pošlete nám prosím foto kočičky, budeme jí sdílet i na našich FB stránkách. Pošlete ji buď do zpráv na FB nebo na náš email spolek.jasmina@seznam.cz. Budeme doufat, že se dříve či později objeví.

12. Dobry den prosim o pomoc mame doma sourozence ujali jsme se jich diky vasi pomoci na fb coz moc fekujeme resila jsem kastraci obou ale veterinar mi rekl dost velkou sumu coz teda si nemuzu dovolit prosm o pomoc ohledne kastrace dekuji